Turkiska fastigheter

 

Turkiska fastigheter är i topp med 3 av de mest attraktiva fastigheter destinationer för tillväxtmarknader, enligt en 2012 undersökning av Association of utländska investerare i fastigheter (ELD OCH LÅGOR). Pris vattenhuset Coopers "" Nya trender i Fastigheter Europa ", rangordnade rapport i Istanbul som den mest attraktiva investeringar i Europa " befintlig fastighet Performance "," Nya fastighetsförvärv ", och" utvecklingsmöjligheter "kategorier.

Demografiska och ekonomiska faktorer innebär också att turkiska fastigheter har lönsamma möjligheter som kraven ökar för kontor, logistik och industriella centrala linjer med det ökande antal internationella och lokala företag som etablerar sig i Turkiet.

Den stabila, internationella sektorn har sett en stadig tillväxt tack vare de förutsägbara inflationstakten plus högkvalitativa revisionsstandarder, institutionalisering och statistisk information i enlighet med den pågående EU-anslutningsprocess.

Turkiska fastigheter har gynnats bostadslån som ökat från TRY 3.500 miljoner 2004 till TRY 68 miljarder i september 2011. Andelen bostadslån som andel av Turkiets BNP beräknas slå 15 procent 2015, vilket garanterar en lovande tillväxttakten för turkiska fastigheter.

Med över 31 miljoner turister som besöker under 2011, är Turkiet den 6: e mest besökta semestermål i världen, med en blomstrande turistindustri stimulerar efterfrågan på turkiska fastigheter, vilket leder till fler lägenheter och villor som utvecklas i Key Resort områden som Antalya, Side , Kemer, Bodrum. De antal högt moderna shoppingcenter ökade från 44 till 284 mellan 2000 och 2011 - många av dessa köpcentra har marmorgolv och är luftkonditionerade hela med modern design som är långt före sina europeiska motsvarigheter, vilket alla som har sett Istinye park komplex i Istanbul kommer att vittna om. Tvärtom finns ett ökande behov av bostäder och plaza byggnader för att möta kraven från en växande lokal befolkning och utländska köpare som vill köpa ett andra hem utomlands.