TILLSTÅND TILL NYA BOSTÄDER FÖR ARABISKA OCH RYSKA MEDBORGARE TRÄDER IKRAFT

 

En utländsk medborgare som gjorde en US $ 3.000.000 och mer insättning i någon turkisk bankkonto får en 5 års Bostäder tillstånd enligt den newproject som utvecklas av inrikesministeriet.

 

 

Den nya förordningen syftar till att locka arabiska och ryska kapital att investera i Turkiet genom att öka bostads tillstånd term från 3 månader till 5 år.

Nya bostäder tillstånd kommer att vara ett viktigt steg framåt efter viseringsfrihet.

Genom att göra det någon utländsk medborgare som är gjord en US $ 3.000.000 och mer insättning i någon turkisk bankkonto kommer att beviljas med en 5-årig uppehållstillstånd.

Vid denna tid har tre månader uppehållstillstånd beviljas för turister, särskilt från arabländerna och andra fd sovjetiska länder som Ryssland och Ukraina.

Inrikesministeriet hade ökad turism ämnat uppehållstillstånd till sex månader med ett cirkulär i juni 2011.

Turkiet kommer att bli mer attraktivt för utländskt kapital och rika turister med denna nya bostäder tillstånd projekt som håller på att utvecklas av inrikesministeriet

Increasement av bostäder tillstånd till fem år kommer att regleras enligt lagen ingen 5683 som kallas Residence och resor för utlänningar i Turkiet.

Enligt journalisten i Sabah tidningen Alper Sancar är regeringen som syftar till att attrahera kapital av arabiska, ryska och turkiska republikerna i Turkiet och gör rika turister att spendera mer tid i Turkiet genom att öka bostads tillstånd från 3 månader till 5 år.